0

Składniki

180 Mililitrów
mleko
125 Mililitrów
olej
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.25 Łyżeczki
sól
300 Gramów
mąka pszenna tortowa
200 Gramów
cukier
100 Gramów
czekolada gorzka
2 Sztuki
jajko
5 Sztuk
Aromat waniliowy
3 Sztuki
Chrupki kukurydziane
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.
  2. Do miski wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać i przesiać przez sito.
  3. Do miksera wlać mleko i oliwę, wbić umyte jajka, aromat, włączyć na największe obroty i miksując dodawać cukier.
  4. Zmniejszyć obroty i dodawać po łyżce mąki, wymieszać na jednolitą masę.
  5. Ciasto wylać do miski, dodać potłuczoną czekoladę i chrupki. Wymieszać i łyżką nakładać do ułożonych na blaszce do pieczenia foremek do mufinek.
  6. Piec 20-25 minut.

Opis

coś dla łasuchów

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!