Mufinki z czekoladą i chrupkami

m7
Mufinki z czekoladą i chrupkami

0

0 / 0

coś dla łasuchów

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

180 mleko

125 olej

2 łyżecz. proszek do pieczenia

0.25 łyżecz. sól

300 g mąka pszenna tortowa

200 g cukier

100 g czekolada gorzka

2 szt. jajko

5 szt. aromat waniliowy

3 szt. chrupki kukurydziane

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.

2

Do miski wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać i przesiać przez sito.

3

Do miksera wlać mleko i oliwę, wbić umyte jajka, aromat, włączyć na największe obroty i miksując dodawać cukier.

4

Zmniejszyć obroty i dodawać po łyżce mąki, wymieszać na jednolitą masę.

5

Ciasto wylać do miski, dodać potłuczoną czekoladę i chrupki. Wymieszać i łyżką nakładać do ułożonych na blaszce do pieczenia foremek do mufinek.

6

Piec 20-25 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

337

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły