0

Składniki

180 Mililitrów
mleko
125 Mililitrów
olej
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.25 Łyżeczki
sól
300 Gramów
mąka pszenna tortowa
200 Gramów
cukier
100 Gramów
czekolada gorzka
2 Sztuki
jajko
5 Sztuk
Aromat waniliowy
3 Sztuki
Chrupki kukurydziane
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.
  2. Do miski wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać i przesiać przez sito.
  3. Do miksera wlać mleko i oliwę, wbić umyte jajka, aromat, włączyć na największe obroty i miksując dodawać cukier.
  4. Zmniejszyć obroty i dodawać po łyżce mąki, wymieszać na jednolitą masę.
  5. Ciasto wylać do miski, dodać potłuczoną czekoladę i chrupki. Wymieszać i łyżką nakładać do ułożonych na blaszce do pieczenia foremek do mufinek.
  6. Piec 20-25 minut.

Opis

coś dla łasuchów

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Gofry

Łatwy Do 40 min
Gofry

Gofry kakaowe

Łatwy Do 40 min
Gofry kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!