Muffiny z polewą czekoladową

lubella

Czekoladowe muffiny, które osłodzą rodzinne spotkanie. Udekoruj je świątecznymi wzorami i polej czekoladą. Pół godziny i gotowe!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
755
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czekoladowe muffiny, które osłodzą rodzinne spotkanie. Udekoruj je świątecznymi wzorami i polej czekoladą. Pół godziny i gotowe!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 g mąka lubella puszysta tortowa
100 g cukier
200 g jogurt naturalny
125 olej roślinny
1 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g czekolada gorzka
1 łyżecz. kolorowa posypka
Przygotowanie
Przesianą mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce łączymy ze sobą jajka, jogurt oraz olej. Następnie łączmy składniki.
Masą wlewamy do foremek na muffinki . Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach .
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ostudzone muffinki. Dekorujemy według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
755
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.