1
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

250 Gramów
100 Gramów
orzechy włoskie
30 Gramów
czekolada gorzka
125 Mililitrów
mleko
5 Sztuk
białko jaja kurzego
80 Gramów
Cukier brązowy
100 Gramów
masło
10 Gramów
Drożdże suche
1 Łyżeczka
cynamon
5 Gramów
soda oczyszczona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Do garnka włóż masło i rozgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, sodę i cukier, cynamon, posiekane orzechy. Całość wymieszaj dokładnie.
  2. Jesteś na półmetku Do miski ze suchymi składnikami dodaj mleko, rozpuszczone masło, startą na tarce czekoladę oraz pianę z ubitych ze szczyptą soli białek. Wszystkie składniki mieszaj przez 3 minuty.
  3. To już prawie meta! Ciasto rozlej w formy i piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego!

Opis

Szybkie muffiny orzechowe z dodatkiem czekolady sprawią, że w Twoim domu zagości aromatyczny zapach słodyczy i cynamonu. Wypróbuj je, jeśli masz ochotę na małe co nieco, a po przygotowaniu przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, aby zachowały pełnię smaku i świeżość.

Podobne przepisy

Pudding z tapioką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pudding z tapioką

Chrupiące gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące gofry

Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem

Deep pizza

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Deep pizza

Ciasto migdałowe

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto migdałowe

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Kakaowa granola z żurawiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa granola z żurawiną

Makaron Pełne Ziarno Świdry z roszponką, serem pleśniowym i...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Makaron Pełne Ziarno Świdry z roszponką, serem pleśniowym i winogronami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!