Muffiny z orzechami

lubella
Muffiny z orzechami

1

5 / 1

Szybkie muffiny orzechowe z dodatkiem czekolady sprawią, że w Twoim domu zagości aromatyczny zapach słodyczy i cynamonu. Wypróbuj je, jeśli masz ochotę na małe co nieco, a po przygotowaniu przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, aby zachowały pełnię smaku i świeżość.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g mąka lubella pełne ziarno 3 zboża

100 g orzechy włoskie

30 g czekolada gorzka

125 mleko

5 szt. białko jaja kurzego

100 g masło

10 g drożdże suche

80 g cukier brązowy

1 łyżeczka cynamon

5 g soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Na pierwszy ogień… Do garnka włóż masło i rozgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, sodę i cukier, cynamon, posiekane orzechy. Całość wymieszaj dokładnie.

2

Jesteś na półmetku Do miski ze suchymi składnikami dodaj mleko, rozpuszczone masło, startą na tarce czekoladę oraz pianę z ubitych ze szczyptą soli białek. Wszystkie składniki mieszaj przez 3 minuty.

3

To już prawie meta! Ciasto rozlej w formy i piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego!

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły