0

Składniki

250 Gramów
100 Gramów
orzechy włoskie
30 Gramów
czekolada gorzka
125 Mililitrów
mleko
5 Sztuk
białko jaja kurzego
80 Gramów
Cukier brązowy
100 Gramów
masło
10 Gramów
Drożdże suche
1 Łyżeczka
cynamon
5 Gramów
soda oczyszczona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Do garnka włóż masło i rozgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, sodę i cukier, cynamon, posiekane orzechy. Całość wymieszaj dokładnie.
  2. Jesteś na półmetku Do miski ze suchymi składnikami dodaj mleko, rozpuszczone masło, startą na tarce czekoladę oraz pianę z ubitych ze szczyptą soli białek. Wszystkie składniki mieszaj przez 3 minuty.
  3. To już prawie meta! Ciasto rozlej w formy i piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego!

Opis

Mała podpowiedź: Muffiny szczelnie zamknięte w pojemniku długo pozostaną świeże i nie wyschną.

Podobne przepisy

Gofry

Łatwy Do 40 min
Gofry

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Deep pizza

Łatwy Do 2 godz
Deep pizza

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Makaron pełne ziarno spaghetti z boczkiem, pieczarkami i ja...

Średni Do 40 min
Makaron pełne ziarno spaghetti z boczkiem, pieczarkami i ja...

Makaron Pełne Ziarno Świdry z roszponką, serem pleśniowym i...

Łatwy Do 15 min
Makaron Pełne Ziarno Świdry z roszponką, serem pleśniowym i...

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!