Muffiny z orzechami
lubella
Szybkie muffiny orzechowe z dodatkiem czekolady sprawią, że w Twoim domu zagości aromatyczny zapach słodyczy i cynamonu. Wypróbuj je, jeśli masz ochotę na małe co nieco, a po przygotowaniu przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, aby zachowały pełnię smaku i świeżość.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2984
kcal
Białka
82
gram
Węglowodany
292
gram
Tłuszcze
160
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Szybkie muffiny orzechowe z dodatkiem czekolady sprawią, że w Twoim domu zagości aromatyczny zapach słodyczy i cynamonu. Wypróbuj je, jeśli masz ochotę na małe co nieco, a po przygotowaniu przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, aby zachowały pełnię smaku i świeżość.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g mąka lubella pełne ziarno 3 zboża
100 g orzechy włoskie
30 g czekolada gorzka
125 mleko
5 szt. białko jaja kurzego
100 g masło
10 g drożdże suche
80 g cukier brązowy
1 łyżecz. cynamon
5 g soda oczyszczona
Przygotowanie
Na pierwszy ogień… Do garnka włóż masło i rozgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, sodę i cukier, cynamon, posiekane orzechy. Całość wymieszaj dokładnie.
Jesteś na półmetku Do miski ze suchymi składnikami dodaj mleko, rozpuszczone masło, startą na tarce czekoladę oraz pianę z ubitych ze szczyptą soli białek. Wszystkie składniki mieszaj przez 3 minuty.
To już prawie meta! Ciasto rozlej w formy i piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego!
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2984
kcal
Białka
82
gram
Węglowodany
292
gram
Tłuszcze
160
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.