Muffiny z malinowym kremem budyniowym
m7
Smaczne muffinki i proste w przygotowaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
588
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne muffinki i proste w przygotowaniu.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
120 olej sojowy
100 maślanka
350 mleko uht 3,2%
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
50 g masło
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń malinowy
2 łyżka campari
25 dag. mąka lubella puszysta tortowa
15 dag. cukier
Przygotowanie
Budyń ugotować (zamiast pół litra mleka użyć 350 ml) i dodac masło.
Jaja utrzeć z cukrem, dodać olej, mleko i resztę składników- wymieszać.
Papilotki napełnić odrobiną ciasta i budyniem i na budyń nalać łyżeczkę ciasta.
Piec w 190 stopniach przez około 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
588
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.