Muffiny z kakao i listkami melisy

AgnieszkaPiskorek
 Muffiny z kakao i listkami melisy

0

0 / 0

Śniadanie to najważnieszy posiłek dnia. W menu mojej rodziny znajdzie swoje zastosowanie kakao Deco Morreno. Żadne granulki czy mieszanki, tylko ciemne kakao bez sztucznych aromatów. Poprawia pracę mózgu i wydajność umysłową. Wiem, że to dobry wybór, ponieważ dodaje energii na długo. Jest ważnym składnikiem pierwszego posiłku. Moja śniadaniówka jest własnością uczennicy, absolwentki klasy "Ratownictwa medycznego". Jako matka czuwam nad dobrą kondycją całego organizmu córki. W śniadaniówce szkolnej swoje stałe miejsce mają owoce, nawadniające napoje "Kubuś" oraz czekoladowe muffinki z melisą - mojego wykonania.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


24 porcje

Składniki

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

2 szt. jaja l

4 łyżka kakao decomorreno

1 szkl. mleko

1 szkl. cukier

0.50 szkl. olej słonecznikowy

1 opak. polewa czekoladowa

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 pęcz. melisa

Przygotowanie


1

W misce mieszamy suche składniki: mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia.

2

W kolejnym naczyniu roztrzepujemy mikserem jajka na masę. Nie przerywając ubijania, dodajemy mleko oraz olej.

3

Kolejny krok to łączenie mokrych i suchych składników. Wlewamy masę mokrą do suchej i dokładnie mieszamy. Dodajemy rozdrobnione listki melisy.

4

Masę przekładamy do papierowych papilotek i posypujemy deserowymi dropsikami czekoladowymi.

5

Do nagrzanego piekarnika do 200° wkładamy papilotki i pieczemy 10 minut.

6

Następnie zmniejszamy temperaturę do 180° i pieczemy 10-15 minut. Gotowe - smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły