Muffiny z jagodami idealne do szkoły
ka_paulina
Proste, szybkie i pyszne!
2
3.8 / 6
Proste, szybkie i pyszne!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
250 g mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szcz. sól
0.75 szkl. cukier
2 szt. jaja l
1 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. olej
1 szkl. jagody
Przygotowanie
1
Aby przygotować muffiny musimy w pierwszej kolejności nagrzać piekarnik do 200°C.
2
Następnie mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
3
Po tym w osobnym naczyniu łączymy mokre składniki: jajko, olej i mleko. Dodajemy szklankę jagód.
4
Kolejnym krokiem jest wymieszanie wszystkiego razem. Po tym przelewamy powstałe ciasto do papilotek.
5
Pieczemy około 20-25 minut, aż babeczki nabiorą złotego koloru.