0

Składniki

2 Szklanki
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier
2 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
jajka
0.5 Szklanki
olej
1 Szklanka
Mleko 2%
1 Szczypta
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suche składniki mieszamy. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, a metalową formę do muffinów wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je ciastem. Pieczemy 25 min.
  3. . Po wyciągnięciu muffinów z piekarnika studzimy je i oprószamy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!