0
Średnia: 4 (głosów: 3)

Składniki

2 Szklanki
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier
2 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
jajka
0.5 Szklanki
olej
1 Szklanka
Mleko 2%
1 Szczypta
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suche składniki mieszamy. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, a metalową formę do muffinów wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je ciastem. Pieczemy 25 min.
  3. . Po wyciągnięciu muffinów z piekarnika studzimy je i oprószamy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Pączusie

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączusie

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!