Muffiny śniadaniowe z marchewką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Muffiny śniadaniowe z marchewką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975927079.jpeg&w=3840&q=75)
Muffiny śniadaniowe z marchewką to doskonały wybór dla wszystkich, którzy chcą zacząć dzień od zdrowego posiłku, który jednocześnie będzie pyszny i sycący. Sprawdzą się również jako przekąska w ciągu dnia lub jako słodki dodatek do popołudniowej herbaty. Połączenie marchewkowych babeczek z orzechami włoskimi, cynamonem i imbirem to doskonała propozycja dla miłośników korzennych wypieków oraz wszystkich, którzy lubią eksperymentować z nowymi smakami. Smacznego!
0
0 / 0
Muffiny śniadaniowe z marchewką to doskonały wybór dla wszystkich, którzy chcą zacząć dzień od zdrowego posiłku, który jednocześnie będzie pyszny i sycący. Sprawdzą się również jako przekąska w ciągu dnia lub jako słodki dodatek do popołudniowej herbaty. Połączenie marchewkowych babeczek z orzechami włoskimi, cynamonem i imbirem to doskonała propozycja dla miłośników korzennych wypieków oraz wszystkich, którzy lubią eksperymentować z nowymi smakami. Smacznego!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
240 g mąka krupczatka lubella
2 szt. marchewka
100 olej
80 g cukier
50 g orzechy włoskie
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. cynamon
0.50 łyżecz. imbir
Przygotowanie
W misce mieszamy mąkę, cukier, olej, jajka, proszek do pieczenia, cynamon, imbir i wszystko dokładnie mieszamy.
Marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach. Przekładamy ją do miski z pozostałymi produktami, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i wszystko razem mieszamy.
Masę przekładamy do ¾ wysokości foremek na muffiny.
Do rozgrzanego piekarnika do 180°C wkładamy blachę z muffinami i pieczemy ok. 20 minut.