Muffiny śniadaniowe z marchewką

EkspertOdKuchni
Muffiny śniadaniowe z marchewką

0

0 / 0

Muffiny śniadaniowe z marchewką to doskonały wybór dla wszystkich, którzy chcą zacząć dzień od zdrowego posiłku, który jednocześnie będzie pyszny i sycący. Sprawdzą się również jako przekąska w ciągu dnia lub jako słodki dodatek do popołudniowej herbaty. Połączenie marchewkowych babeczek z orzechami włoskimi, cynamonem i imbirem to doskonała propozycja dla miłośników korzennych wypieków oraz wszystkich, którzy lubią eksperymentować z nowymi smakami. Smacznego!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

240 g mąka krupczatka lubella

2 szt. marchewka

100 olej

80 g cukier

50 g orzechy włoskie

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. cynamon

0.50 łyżecz. imbir

Przygotowanie


1

W misce mieszamy mąkę, cukier, olej, jajka, proszek do pieczenia, cynamon, imbir i wszystko dokładnie mieszamy.

2

Marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach. Przekładamy ją do miski z pozostałymi produktami, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i wszystko razem mieszamy.

3

Masę przekładamy do ¾ wysokości foremek na muffiny.

4

Do rozgrzanego piekarnika do 180°C wkładamy blachę z muffinami i pieczemy ok. 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2457

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

280

gram

Tłuszcze

132

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły