Muffiny piernikowe z marmoladą

KamilaGuzik
Muffiny piernikowe z marmoladą

0

0 / 0

Piernikowe muffiny kojarzą się z grudniem i świętami. To wyczekiwanie na ten magiczny czas mogą osłodzić mocno piernikowe i czekoladowe muffinki. Najlepsze z kawą w mroźne, zimowe popołudnia.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

4 łyżka kakao decomorreno

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szt. jajko

2 łyżka przyprawa do piernika

3 łyżka miód pszczeli

150 mleko

100 g cukier

6 łyżka olej

1 szt. dżem śliwkowy niskosłodzony

Przygotowanie


1

Wymieszać mokre składniki (jajko, mleko, olej, miód) z mokrym, a suche z suchymi (mąka, kakao itd.).

2

Połącz mokre i suche składniki.

3

Powstałą masę wlej (po jednej łyżce) do każdej foremki na muffiny.

4

Dodaj po łyżeczce dżemu do każdej foremki.

5

Zalej wnętrze foremek pozostałą masą (po łyżce na każdą).

6

Tak przygotowane muffiny wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na góra - dół.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły