Example thumb
2

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
230 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
200 Gramów
masło
200 Gramów
cukier
4 Sztuki
jajko
5 Gramów
PROSZEK DO PIECZENIA
400 Gramów
Śmietana 30%
100 Gramów
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu. Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, kakao DecoMorreno i proszek do pieczenia, wlewamy wcześniej stopione i schłodzone masło oraz 100 g śmietany. Wszystko delikatnie mieszamy.
  2. Przygotowane ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Po upieczeniu pozostałą śmietanę (300 g) ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy muffinki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!