Muffiny kakaowe

decomorreno
Muffiny kakaowe

2

3.7 / 26

Popularne ciastko w kształcie wysokiej babeczki, czyli uwielbiany muffin. Sprawdź nasz przepis na kakaowe muffinki udekorowane śmietaną i cukrem pudrem. Idealna przekąska dla wszystkich spragnionych odrobiny słodyczy!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

230 g mąka lubella puszysta tortowa

200 g masło

200 g cukier

3 łyżka kakao decomorreno

4 szt. jajko

5 g proszek do pieczenia

400 g śmietana 30%

100 g cukier puder

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu.

2

Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, kakao DecoMorreno i proszek do pieczenia, wlewamy wcześniej stopione i schłodzone masło oraz 100 g śmietany. Wszystko delikatnie mieszamy.

3

Przygotowane ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

4

Po upieczeniu pozostałą śmietanę (300 g) ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy muffinki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły