2

Składniki

230 Gramów
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
200 Gramów
masło
200 Gramów
cukier
4 Sztuki
jajko
5 Gramów
PROSZEK DO PIECZENIA
400 Gramów
Śmietana 30%
100 Gramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu.
  2. Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, kakao DecoMorreno i proszek do pieczenia, wlewamy wcześniej stopione i schłodzone masło oraz 100 g śmietany. Wszystko delikatnie mieszamy.
  3. Przygotowane ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Po upieczeniu pozostałą śmietanę (300 g) ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy muffinki.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!