2

Składniki

3.3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
253 Gramy
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
220 Gramów
masło
220 Gramów
cukier
4.4 Sztuki
jajko
5.5 Grama
PROSZEK DO PIECZENIA
440 Gramów
Śmietana 30%
110 Gramów
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu. Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, kakao DecoMorreno i proszek do pieczenia, wlewamy wcześniej stopione i schłodzone masło oraz 100 g śmietany. Wszystko delikatnie mieszamy.
  2. Przygotowane ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Po upieczeniu pozostałą śmietanę (300 g) ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy muffinki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!