Muffiny czekoladowo bananowe

m7

Piekarnik nastawić na 200C, formę do muffinek wypełnić papilotkami. Banany rozdrobnić i mieszając dodawać do nich olej, jaja oraz cukier. Połączyć mąkę, kakao oraz sodę i wmieszać do mikstury z bananów. Mieszankę przelać do foremek. Piec ok 15-20 min i wystudzić na metalowej kratce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
519
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Piekarnik nastawić na 200C, formę do muffinek wypełnić papilotkami. Banany rozdrobnić i mieszając dodawać do nich olej, jaja oraz cukier. Połączyć mąkę, kakao oraz sodę i wmieszać do mikstury z bananów. Mieszankę przelać do foremek. Piec ok 15-20 min i wystudzić na metalowej kratce.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
125 olej
1 łyżecz. soda oczyszczona
100 g cukier brązowy
225 g mąka pszenna tortowa lubella
3 szt. banan
2 szt. jajko
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Muffiny, czekolada i banan. Idealne do kawy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
519
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.