1

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
25 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
75 Mililitrów
Kefir
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
Skrobia ziemniaczana
10 Dekagramów
czekolada gorzka
10 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
10 Dekagramów
Czekolada biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obie czekolady należy posiekać, masło roślinne rozpuścić. Mleko wymieszać z kefirem i jajkiem, wlać roztopione masło i wymieszać.
  2. W drugiej misce wymieszać ze sobą obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sól i kakao, mieszankę wlać do mleka, jajka, kefiru i masła. Dosypać posiekane czekolady i całość delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
  3. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami z pergaminu( do kupienia w sklepach).
  4. Ciasto wlewać do 3/4 wysokości każdej foremki.
  5. Muffinki piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Można je robić z dowolnymi owocami.

Opis

Deser dla każdego, dla starszego i młodszego.

Podobne przepisy

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto czekoladowe ze świeżymi truskawkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto czekoladowe ze świeżymi truskawkami

Renifery Cake Pops

Przepis
Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Pełnoziarniste gofry z jogurtem greckim i dżemem truskawkowy...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste gofry z jogurtem greckim i dżemem truskawkowym 100% z owoców Extra Gładki

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!