Muffiny
m7
0
0 / 0
0
Miękkie i pyszne muffiny z syropem klonowym do przygotowania w jedyne 60 minut. Spróbuj, bo warto!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 syrop klonowy
2 łyżeczka proszek do pieczenia
2 szt jaja l
8 łyżka mleko
3 łyżka sok cytrynowy
5 dek. cukier brązowy
10 dek. cukier puder
4 dek. czekolada gorzka
12 dek. masło
30 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
3 dek. orzechy włoskie
5 dek. orzechy włoskie
Przygotowanie
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Orzechy zemleć. Masło rozpuścić z cukrem i przestudzić. Jajka zmiksować z mlekiem i syropem klonowym. Do zmiksowanego płynu dodać masło z cukrem oraz mąkę i proszek do pieczenia.
Wymieszać, połączyć ze startą czekoladą i zmielonymi orzechami. Formę na muffinki natłuścić masłem i wypełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni około 25 minut. Po upieczeniu muffinki lekko przestudzić. Polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami.
przygotowanie lukru: utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny na gładką lekko lejącą masę.