0

Składniki

150 Mililitrów
Syrop klonowy
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
jajka
8 Łyżek
mleko
3 Łyżki
Sok cytrynowy
5 Dekagramów
Cukier brązowy
10 Dekagramów
cukier puder
4 Dekagramy
czekolada gorzka
12 Dekagramów
masło
30 Dekagramów
mąka
3 Dekagramy
orzechy włoskie
5 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Orzechy zemleć. Masło rozpuścić z cukrem i przestudzić. Jajka zmiksować z mlekiem i syropem klonowym. Do zmiksowanego płynu dodać masło z cukrem oraz mąkę i proszek do pieczenia.
  2. Wymieszać, połączyć ze startą czekoladą i zmielonymi orzechami. Formę na muffinki natłuścić masłem i wypełnić ciastem do 2/3 wysokości.
  3. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni około 25 minut. Po upieczeniu muffinki lekko przestudzić. Polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami.
  4. przygotowanie lukru: utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny na gładką lekko lejącą masę.

Opis

Muffiny z syropem klonowym do przygotowania w jedyne 60 minut.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Muffiny z orzechami

Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!