4

Składniki

600 Gramów
200 Mililitrów
jogurt naturalny
80 Mililitrów
olej
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
Jagody
1 Szklanka
Brzoskwinia
1 Szklanka
truskawki
3 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki
  2. Przygotuj dwie miski. Do pierwsze wsyp mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Do drugiej miski wlej mleko, olej i jogurt. Wbij jajka i dokładnie połącz składniki.
  3. Do " suchych " składników wlej " mokre " i dokładnie połącz składniki przy pomocy miksera.
  4. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze ułóż pokrojone owoce.
  5. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut. Smacznego! :)

Opis

Puszyste ciasto muffinowe, tu w wersji dużej pokrojonej ale można podawać również w foremkach :)

Podobne przepisy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!