0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Łyżeczka
Przyprawa korzenna
60 Gramów
masło
2 Szklanki
mąka
0.66 Szklanki
cukier puder
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
Żurawina suszona
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
pomarańcza
1 Łyżka
sok z cytryny
2 Łyżki
Cukier brązowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. W misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Żurawinę osobno zalać sokiem z pomarańczy i odstawić na 30 minut żeby zmiękła i przeszła jej aromatem. Następnie wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia. Dodać żurawinę z sokiem z pomarańczy. Połączyć wszystko.
  2. Wylać ciasto do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami lub do innych np silikonowych. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w 190C. Gdy lekko zaczną rosnąć posypać cukrem demedera. Po upieczeniu wystudzić zanim zacznie się pałaszować. Wyszło 30 sztuk.

Opis

Chciałam wykorzystać zapas żurawiny.. sposób idealny.. to muffinki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!