0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
60 Gramów
masło
2 Szklanki
mąka
1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
jajko
0.5 Szklanki
migdały
0.5 Szklanki
cukier puder
0.5 Szklanki
Maślanka
0.5 Szklanki
Porzeczki czerwone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W jednym naczyniu wymieszać suche składniki mąkę, sól, proszek do pieczenia, sode i migdały. W drugim naczyniu mokre: utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, mleko,maślanke. Mieszając już tylko łyżką dodawać na stopniowo mąkę. Na koniec wmieszac owoce.
  2. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać migdałami. Piec w temperaturze 190ºC, około 25-30 minut. Studzić na kratce..

Opis

Czas na porzeczki - muffiny szybko i przyjemnie

Podobne przepisy

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!