Muffinki z porzeczkami

m7
Muffinki z porzeczkami

0

0 / 0

Czas na porzeczki - muffiny, które zrobisz szybko i przyjemnie. Delikatne, maślane ciasto z kwaskowatymi owocami i chrupiącymi migdałami na wierzchu z pewnością Ci zasmakują.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka soda oczyszczona

60 g masło

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. mleko

2 szt. jajko

0.50 szkl. migdały

0.50 szkl. cukier puder

0.50 szkl. maślanka

0.50 szkl. porzeczki czerwone

Przygotowanie


1

W jednym naczyniu wymieszać suche składniki: mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę i migdały. W drugim naczyniu mokre: utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, mleko, maślankę. Mieszając już tylko łyżką dodawać stopniowo mąkę. Na koniec wmieszać owoce.

2

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać migdałami. Piec w temperaturze 190ºC, około 25-30 minut. Studzić na kratce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły