Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
60 Gramów
masło
2 Szklanki
mąka
1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
jajko
0.5 Szklanki
migdały
0.5 Szklanki
cukier puder
0.5 Szklanki
Maślanka
0.5 Szklanki
Porzeczki czerwone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. W jednym naczyniu wymieszać suche składniki mąkę, sól, proszek do pieczenia, sode i migdały. W drugim naczyniu mokre: utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, mleko,maślanke. Mieszając już tylko łyżką dodawać na stopniowo mąkę. Na koniec wmieszac owoce.
  2. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać migdałami. Piec w temperaturze 190ºC, około 25-30 minut. Studzić na kratce..

Opis

Czas na porzeczki - muffiny szybko i przyjemnie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!