0

Składniki

2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mleko
0.5 Szklanki
oliwa
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
kakao w proszku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. W misce wymieszać dokładnie!:) składniki suche tj.: makę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia
  2. Do wyższego naczynia wlać oliwę, mleko, jajko wszystko razem szybko zmiksować. Przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać. Nie trzeba dokładnie wystarczy żeby składniki się połączyły 1/3 ciasta odlać i wymieszać z kakao
  3. Biała masą napełniać foremki na muffinki do 1/2 wysokości, potem uzupełnić masą z kakao , ja włożyłam potem do każdej cienki patyczek i delikatnie raz przemieszałam żeby na masa się połączyła i wyszły fajne wzorki.
  4. Wstawić do gorącego piekarnika piec ok.20 min.

Opis

Do przepisu podstawowego dodałam kakao przepisy na muf finki sa tak proste ze muf finki nie mogą nie wyjść:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!