0

Składniki

2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mleko
0.5 Szklanki
oliwa
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
kakao w proszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W misce wymieszać dokładnie!:) składniki suche tj.: makę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia
  2. Do wyższego naczynia wlać oliwę, mleko, jajko wszystko razem szybko zmiksować. Przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać. Nie trzeba dokładnie wystarczy żeby składniki się połączyły 1/3 ciasta odlać i wymieszać z kakao
  3. Biała masą napełniać foremki na muffinki do 1/2 wysokości, potem uzupełnić masą z kakao , ja włożyłam potem do każdej cienki patyczek i delikatnie raz przemieszałam żeby na masa się połączyła i wyszły fajne wzorki.
  4. Wstawić do gorącego piekarnika piec ok.20 min.

Opis

Do przepisu podstawowego dodałam kakao przepisy na muf finki sa tak proste ze muf finki nie mogą nie wyjść:)

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!