MUFFINKI Z JABŁKAMI
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![MUFFINKI Z JABŁKAMI](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975878641.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki sposób na słodką przekąskę? Wystarczy 40 minut, by przygotować kakaowe muffinki z jabłkami, dodatkiem cynamonu i orzechów włosków.
0
0 / 0
Szybki sposób na słodką przekąskę? Wystarczy 40 minut, by przygotować kakaowe muffinki z jabłkami, dodatkiem cynamonu i orzechów włosków.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
200 g mąka pszenna
150 g cukier
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. cynamon
2 łyżka orzechy włoskie posiekane
1 szkl. olej rzepakowy
2 szt. jabłko
Przygotowanie
Jabłka dokładnie umyj. Obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
Mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao, cynamonem przesiej do naczynia.
Olej,cukier i jajka wymieszaj w drugim naczyniu. Masy połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone jabłka oraz orzechy. Jeszcze raz wymieszaj.
Formę do muffinek wyłóż papilotami. Wypełnij do ¾ wysokości masą. Piekarnik rozgrzej do 180° C. Muffinki piecz przez 25 min.