MUFFINKI Z JABŁKAMI

kontakt_1

Szybki sposób na słodką przekąskę? Wystarczy 40 minut, by przygotować kakaowe muffinki z jabłkami, dodatkiem cynamonu i orzechów włosków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
275
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki sposób na słodką przekąskę? Wystarczy 40 minut, by przygotować kakaowe muffinki z jabłkami, dodatkiem cynamonu i orzechów włosków.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
200 g mąka pszenna
150 g cukier
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. cynamon
2 łyżka orzechy włoskie posiekane
1 szkl. olej rzepakowy
2 szt. jabłko
Przygotowanie
Jabłka dokładnie umyj. Obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
Mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao, cynamonem przesiej do naczynia.
Olej,cukier i jajka wymieszaj w drugim naczyniu. Masy połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone jabłka oraz orzechy. Jeszcze raz wymieszaj.
Formę do muffinek wyłóż papilotami. Wypełnij do ¾ wysokości masą. Piekarnik rozgrzej do 180° C. Muffinki piecz przez 25 min.