MUFFINKI Z JABŁKAMI

kontakt_1
MUFFINKI Z JABŁKAMI

0

0 / 0

Szybki sposób na słodką przekąskę? Wystarczy 40 minut, by przygotować kakaowe muffinki z jabłkami, dodatkiem cynamonu i orzechów włosków.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

200 g mąka pszenna

150 g cukier

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka cynamon

2 łyżka orzechy włoskie posiekane

1 szkl. olej rzepakowy

2 szt. jabłko

Przygotowanie


1

Jabłka dokładnie umyj. Obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

2

Mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao, cynamonem przesiej do naczynia.

3

Olej,cukier i jajka wymieszaj w drugim naczyniu. Masy połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone jabłka oraz orzechy. Jeszcze raz wymieszaj.

4

Formę do muffinek wyłóż papilotami. Wypełnij do ¾ wysokości masą. Piekarnik rozgrzej do 180° C. Muffinki piecz przez 25 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły