Muffinki z jabłkami
eluchap
Smacznego
0
0 / 0
Smacznego
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 łyżeczka proszek do pieczenia
175 g margaryna zwykła
150 g cukier
330 g lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. cukier waniliowy
4 szt. jaja kurze całe
2 szt. jabłka
5 łyżka mleko
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Ciasto: Utrzeć tłuszcz,sól,cukier,cukier waniliowy.
Dodać pojedynczo jajka.
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy na przemian z mlekiem.
Ciasto podzielić na 2 części. Jasne to 3/4 ciasta.
Do pozostałego ciasta dodać kakao,wymieszać.
Przygotować specjalną blaszkę z otworami do których włożyć papierowe foremki.Nałożyć białe ciasto,potem ciemne.
Dodać kawałki jabłek i posypać płatkami migdałowymi.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura piekarnika : 200oC
Czas pieczenia: 25 minut