Muffinki z jabłkami

eluchap
Muffinki z jabłkami

0

0 / 0

Smacznego

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 łyżecz. proszek do pieczenia

175 g margaryna zwykła

150 g cukier

330 g lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. cukier waniliowy

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. jabłka

5 łyżka mleko

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Ciasto: Utrzeć tłuszcz,sól,cukier,cukier waniliowy.

2

Dodać pojedynczo jajka.

3

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy na przemian z mlekiem.

4

Ciasto podzielić na 2 części. Jasne to 3/4 ciasta.

5

Do pozostałego ciasta dodać kakao,wymieszać.

6

Przygotować specjalną blaszkę z otworami do których włożyć papierowe foremki.Nałożyć białe ciasto,potem ciemne.

7

Dodać kawałki jabłek i posypać płatkami migdałowymi.

8

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

9

Temperatura piekarnika : 200oC

10

Czas pieczenia: 25 minut

Wartości odżywcze na porcję


Energia

185

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły