0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
190 Mililitrów
mleko
80 Mililitrów
olej
2 Sztuki
jajka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
170 Gramów
ingridient
Dżem truskawkowy Łowicz
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
2 Krople
ekstrakt cynamonowy
3 Krople
ekstrakt wiśniowy
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łączymy mleko, ekstrakty cynamonowy, wiśniowy, jajo i olej.
  2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia z cukrem.
  3. Dokładnie łączymy suche składniki z mokrymi.
  4. Formę muffinkową wykładamy papilotkami.Każdą wypełniamy 2 łyżkami ciasta, nakładamy łyżeczkę dżemu i przykrywamy łyżką ciasta.
  5. Pieczemy ok 40 min, do zbrązowienia w 180 stopniach.

Podobne przepisy

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!