0

Składniki

200 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Gramów
Olej roślinny
170 Mililitrów
mleko 3,2%
2 Sztuki
jajka
120 Gramów
Cukier biały
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
400 Gramów
Czereśnie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czereśnie wydrylować. Piekarnik nastawić na 175 stopni.
  2. Jajka ubić z cukrem tak, aby masa była jednolita. Dodać mleko i olej.
  3. Wszystkie suche składniki wymieszać.
  4. Połączyć suche składniki z mokrymi i całość mieszać do uzyskania jednolitej masy.
  5. Dodać wydrylowane czereśnie i wymieszać.
  6. Do papilotek wkładać ciasto po 3/4 wysokości muffinek.
  7. Piec przez 20-25 minut.

Podobne przepisy

Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fondant czekoladowy

Łatwy Do 15 min
Fondant czekoladowy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Muffinki bazyliowe

Łatwy Do 1 godz
Muffinki bazyliowe

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!