Muffinki z czereśniami

MaciejNowacki
Muffinki z czereśniami

Średnia 0 / 0

Oceń!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

200 g mąka pszenna tortowa lubella

125 g olej roślinny

170 mleko 3,2%

2 szt. jaja l

120 g cukier biały

2 łyżecz. proszek do pieczenia

400 g czereśnie

4 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


Czereśnie wydrylować. Piekarnik nastawić na 175 stopni.

Jajka ubić z cukrem tak, aby masa była jednolita. Dodać mleko i olej.

Wszystkie suche składniki wymieszać.

Połączyć suche składniki z mokrymi i całość mieszać do uzyskania jednolitej masy.

Dodać wydrylowane czereśnie i wymieszać.

Do papilotek wkładać ciasto po 3/4 wysokości muffinek.

Piec przez 20-25 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

183

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły