0

Składniki

200 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Gramów
Olej roślinny
170 Mililitrów
mleko 3,2%
2 Sztuki
jajka
120 Gramów
Cukier biały
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
400 Gramów
Czereśnie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czereśnie wydrylować. Piekarnik nastawić na 175 stopni.
  2. Jajka ubić z cukrem tak, aby masa była jednolita. Dodać mleko i olej.
  3. Wszystkie suche składniki wymieszać.
  4. Połączyć suche składniki z mokrymi i całość mieszać do uzyskania jednolitej masy.
  5. Dodać wydrylowane czereśnie i wymieszać.
  6. Do papilotek wkładać ciasto po 3/4 wysokości muffinek.
  7. Piec przez 20-25 minut.

Podobne przepisy

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Popierniczony Piernik

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Popierniczony Piernik

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!