Muffinki z czereśniami
MaciejNowacki
0
0 / 0
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
200 g mąka pszenna tortowa lubella
125 g olej roślinny
170 mleko 3,2%
2 szt. jaja l
120 g cukier biały
2 łyżecz. proszek do pieczenia
400 g czereśnie
4 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Czereśnie wydrylować. Piekarnik nastawić na 175 stopni.
2
Jajka ubić z cukrem tak, aby masa była jednolita. Dodać mleko i olej.
3
Wszystkie suche składniki wymieszać.
4
Połączyć suche składniki z mokrymi i całość mieszać do uzyskania jednolitej masy.
5
Dodać wydrylowane czereśnie i wymieszać.
6
Do papilotek wkładać ciasto po 3/4 wysokości muffinek.
7
Piec przez 20-25 minut.