Muffinki z czereśniami
MaciejNowacki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
183
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
200 g mąka pszenna tortowa lubella
125 g olej roślinny
170 mleko 3,2%
2 szt. jaja l
120 g cukier biały
2 łyżecz. proszek do pieczenia
400 g czereśnie
4 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Czereśnie wydrylować. Piekarnik nastawić na 175 stopni.
Jajka ubić z cukrem tak, aby masa była jednolita. Dodać mleko i olej.
Wszystkie suche składniki wymieszać.
Połączyć suche składniki z mokrymi i całość mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Dodać wydrylowane czereśnie i wymieszać.
Do papilotek wkładać ciasto po 3/4 wysokości muffinek.
Piec przez 20-25 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
183
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.