Muffinki kakaowe z serem

decomorreno

Muffinki kakaowe z serem to szybkie w przygotowaniu muffinki z niecodziennym połączeniem kakao i sera. Idealne to popołudniowej kawy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
343
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Muffinki kakaowe z serem to szybkie w przygotowaniu muffinki z niecodziennym połączeniem kakao i sera. Idealne to popołudniowej kawy.
16
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
200 g mąka pszenna tortowa
150 g cukier trzcinowy
150 g jogurt naturalny
0.50 szkl. olej
20 g kakao decomorreno
2 szt. jajko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g twaróg
1 szt. jajko
2 łyżka cukier puder
1 opak. cukier waniliowy
3 łyżka woda
3 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka cukier
100 g masło
2 łyżka truskawki liofilizowane
Przygotowanie
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
Jaja ubić z cukrem na bardzo puszystą masę.
Wlać mleko, sok, roztopione masło, wymieszać.
Mąkę wraz z kakao i proszkiem do pieczenia przesiać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Porcje ciasta przełożyć do papilotek.
Twaróg rozetrzeć z jajkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Nałożyć po 1 łyżeczce na ciasto kakaowe.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec około 25 minut.
Masło z wodą i cukrem podgrzewać w rondelku, aż do rozpuszczenia się cukru i masła. Na koniec rózgą kuchenną wmieszać kakao. Polać muffinki, oprószyć pudrem z liofilizowanych owoców.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
343
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.