Muffinki jajeczne
kontakt_1
Muffinki jajeczne z cukinią i fetą to znakomity przepis na urozmaicone i pyszne śniadanie. Zrobisz je w kilkanaście minut, a efekt z pewnością Cię zaskoczy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
75
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Muffinki jajeczne z cukinią i fetą to znakomity przepis na urozmaicone i pyszne śniadanie. Zrobisz je w kilkanaście minut, a efekt z pewnością Cię zaskoczy.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. cukinia
30 g ser feta
2 szt. jajko
1 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Cukinię umyj i zetrzyj na grubych oczkach.
W misce roztrzep jajka z dodatkiem rozgniecionego ząbku czosnku, sera oraz startej cukinię i wymieszaj widelcem.
Cztery formy do muffinów lub kokilki natłuść oliwą lub niewielką ilością masła i napełnij masą.
Piecz 15 minut.
Podawaj na ulubionej sałacie.