Muffinki jajeczne

kontakt_1
Muffinki jajeczne

Średnia 0 / 0

Oceń!

Muffinki jajeczne z cukinią i fetą to znakomity przepis na urozmaicone i pyszne śniadanie. Zrobisz je w kilkanaście minut, a efekt z pewnością Cię zaskoczy.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. cukinia

30 g ser feta

2 szt. jajko

1 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

Cukinię umyj i zetrzyj na grubych oczkach.

W misce roztrzep jajka z dodatkiem rozgniecionego ząbku czosnku, sera oraz startej cukinię i wymieszaj widelcem.

Cztery formy do muffinów lub kokilki natłuść oliwą lub niewielką ilością masła i napełnij masą.

Piecz 15 minut.

Podawaj na ulubionej sałacie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

75

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły