Muffinki jabłkowo-cynamonowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Muffinki jabłkowo-cynamonowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3780-1702057732493.jpeg&w=3840&q=75)
Banalnie proste, aromatyczne babeczki pachnące cynamonem i jesienią
1
0 / 0
Banalnie proste, aromatyczne babeczki pachnące cynamonem i jesienią
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. cukier
1 szkl. mleko
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. jajko
3 szt. jabłka pokrojone w małą kostkę
2 łyżka cukier na kruszonke
4 łyżka masło
1 łyżka masło
2 łyżka mąka na kruszonkę
Przygotowanie
Jajko ubić z cukrem na puszysta białą masę.
kolejno dodawać resztę składników.
ciasto nakładać do blachy z dołeczkami (taka specjalna na muffinki) wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierowymi foremkami.
ciasto należy nałożyć do 3/4 wysokości blachy.
składniki na kruszonkę rozetrzeć w dłoniach, tak aby powstały małe grudki.
ciasto w blaszce obficie posypać kruszonką.
piec 25 min w temp 200 stopni.