Muffinki jabłkowo-cynamonowe

m7
Muffinki jabłkowo-cynamonowe

1

0 / 0

Banalnie proste, aromatyczne babeczki pachnące cynamonem i jesienią

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 łyżeczka sól

0.50 łyżeczka cynamon

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 szkl. cukier

1 szkl. mleko

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. jajko

3 szt. jabłka pokrojone w małą kostkę

2 łyżka cukier na kruszonke

4 łyżka masło

1 łyżka masło

2 łyżka mąka na kruszonkę

Przygotowanie


1

Jajko ubić z cukrem na puszysta białą masę.

2

kolejno dodawać resztę składników.

3

ciasto nakładać do blachy z dołeczkami (taka specjalna na muffinki) wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierowymi foremkami.

4

ciasto należy nałożyć do 3/4 wysokości blachy.

5

składniki na kruszonkę rozetrzeć w dłoniach, tak aby powstały małe grudki.

6

ciasto w blaszce obficie posypać kruszonką.

7

piec 25 min w temp 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły