Muffinki czekoladowe
m7
Muffinki czekoladowe z wiśniami są puszyste i miękkie, a dzięki wiśniom muffinki są delikatnie wilgotne w środku. Przepis jest banalnie prosty - wystarczy wymieszać ze sobą składniki i gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Muffinki czekoladowe z wiśniami są puszyste i miękkie, a dzięki wiśniom muffinki są delikatnie wilgotne w środku. Przepis jest banalnie prosty - wystarczy wymieszać ze sobą składniki i gotowe.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
100 jogurt naturalny
4 łyżecz. kakao decomorreno
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. jaja kurze całe
35 dag. mąka pszenna tortowa
12.50 dag. masło roślinne
10 dag. czekolada gorzka
7 dag. cukier
10 dag. wiśnie
Przygotowanie
Mąkę połączyć z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i starta czekoladą. Wymieszać.
Jajka wymieszać w oddzielnej miseczce z jogurtem i rozpuszczonym masłem roślinnym (nie może być ciepłe). Następnie składniki z obu miseczek połączyć ze sobą.
Wiśnie wypestkować, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Tak przygotować masę rozłożyć do papilotek na 3/4 ich wysokości.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 - 30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.