Muffinki czekoladowe

m7
Muffinki czekoladowe

0

0 / 0

Muffinki czekoladowe z wiśniami są puszyste i miękkie, a dzięki wiśniom muffinki są delikatnie wilgotne w środku. Przepis jest banalnie prosty - wystarczy wymieszać ze sobą składniki i gotowe.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

100 jogurt naturalny

4 łyżecz. kakao decomorreno

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szt. jaja kurze całe

35 dag. mąka pszenna tortowa

12.50 dag. masło roślinne

10 dag. czekolada gorzka

7 dag. cukier

10 dag. wiśnie

Przygotowanie


1

Mąkę połączyć z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i starta czekoladą. Wymieszać.

2

Jajka wymieszać w oddzielnej miseczce z jogurtem i rozpuszczonym masłem roślinnym (nie może być ciepłe). Następnie składniki z obu miseczek połączyć ze sobą.

3

Wiśnie wypestkować, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Tak przygotować masę rozłożyć do papilotek na 3/4 ich wysokości.

4

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 - 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

164

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły