Muffinki bazyliowe
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3229
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
405
gram
Tłuszcze
144
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
400 g mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. mleko
125 g masło
2 szt. jaja l
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
4 łyżecz. pesto bazyliowe
1 pęcz. bazylia
1 opak. konfitura truskawkowa łowicz
Przygotowanie
Łączymy mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
W drugim naczyniu mieszamy jajka, pesto, mleko, roztopione masło i listki bazylii.
Do mokrych składników wsypujemy powoli suche cały czas mieszając.
Foremki do muffinek smarujemy lekko masłem i wypełniamy w 2/3 uzyskaną masą.
Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do temp 190 stopni.
Na ostudzone muffinki nakładamy po łyżeczce Konfitury z Truskawek Łowicz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3229
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
405
gram
Tłuszcze
144
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.