Muffinki bazyliowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Muffinki bazyliowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5709-1702057886038.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
400 g mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. mleko
125 g masło
2 szt. jaja l
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
4 łyżecz. pesto bazyliowe
1 pęcz. bazylia
1 opak. konfitura truskawkowa łowicz
Przygotowanie
1
Łączymy mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
2
W drugim naczyniu mieszamy jajka, pesto, mleko, roztopione masło i listki bazylii.
3
Do mokrych składników wsypujemy powoli suche cały czas mieszając.
4
Foremki do muffinek smarujemy lekko masłem i wypełniamy w 2/3 uzyskaną masą.
5
Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do temp 190 stopni.
6
Na ostudzone muffinki nakładamy po łyżeczce Konfitury z Truskawek Łowicz.