Muffinki bazyliowe

maspexdigital
Muffinki bazyliowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

400 g mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. mleko

125 g masło

2 szt. jaja l

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. soda oczyszczona

4 łyżecz. pesto bazyliowe

1 pęcz. bazylia

1 opak. konfitura truskawkowa łowicz

Przygotowanie


Łączymy mąkę, proszek do pieczenia i sodę.

W drugim naczyniu mieszamy jajka, pesto, mleko, roztopione masło i listki bazylii.

Do mokrych składników wsypujemy powoli suche cały czas mieszając.

Foremki do muffinek smarujemy lekko masłem i wypełniamy w 2/3 uzyskaną masą.

Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do temp 190 stopni.

Na ostudzone muffinki nakładamy po łyżeczce Konfitury z Truskawek Łowicz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3229

kcal

Białka

67

gram

Węglowodany

405

gram

Tłuszcze

144

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły