0

Składniki

400 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
mleko
125 Gramów
masło
2 Sztuki
jajka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
4 Łyżeczki
Pesto bazyliowe
1 Pęczek
bazylia
1 Opakowanie
ingridient
konfitura truskawkowa Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łączymy mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
  2. W drugim naczyniu mieszamy jajka, pesto, mleko, roztopione masło i listki bazylii.
  3. Do mokrych składników wsypujemy powoli suche cały czas mieszając.
  4. Foremki do muffinek smarujemy lekko masłem i wypełniamy w 2/3 uzyskaną masą.
  5. Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do temp 190 stopni.
  6. Na ostudzone muffinki nakładamy po łyżeczce Konfitury z Truskawek Łowicz.

Podobne przepisy

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!