2

Składniki

2 Szklanki
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Szczypta
Aromat waniliowy
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
80 Gramów
czekolada gorzka
0.75 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mleko
0.3 Szklanki
oliwa
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę drobno siekamy. Następnie w misce dokładnie mieszamy składniki suche tj.: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier puder i czekoladę.
  2. Do rondla wlewamy oliwę, mleko, masło, jajko i aromat. Wszystko razem szybko miksujemy. Przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy.
  3. Masą napełniamy foremki na muffinki do 2/3 ich wysokości, można posypać małymi kawałkami czekolady. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy ok.20 min.

Opis

Pyszny deser na święta i nie tylko

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Murzynek z pomarańczą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!