0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
majonez
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
pomidor
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pomidory myjemy, ścinamy piętki, wydrążamy łyżeczką, wnętrze solimy, pieprzymy i odstawiamy do odsączenia. Jajka ścinamy delikatnie, aby mogły stać.
  2. Na każdą nóżkę (jajko) nakładamy kapelusz (wydrążonego pomidorka). Z majonezu za pomocą wykałaczki robimy kropki na muchomorkach.

Opis

Czy Wy też lubicie kiedy podawane potrawy są nie tylko smaczne, ale i kolorowe, twórcze, zaskakujące wyglądem, przyciągające wzrok?? Najbardziej cieszą się nimi dzieci, łącznie ze mną;) Aby wzbogacić nieco smak muchomorków, można je nafaszerować sałatką bądź twarożkiem. W tym celu należy wydrążyć żółtka jaj i nałożyć do białek nadzienie.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!