Muchomorki z pomidorów i jajek
m7
0
0 / 0
0
Czy Wy też lubicie kiedy podawane potrawy są nie tylko smaczne, ale i kolorowe, twórcze, zaskakujące wyglądem, przyciągające wzrok?? Najbardziej cieszą się nimi dzieci, łącznie ze mną;) Aby wzbogacić nieco smak muchomorków, można je nafaszerować sałatką bądź twarożkiem. W tym celu należy wydrążyć żółtka jaj i nałożyć do białek nadzienie.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 łyżeczka majonez
4 szt jaja kurze całe
4 szt pomidor
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pomidory myjemy, ścinamy piętki, wydrążamy łyżeczką, wnętrze solimy, pieprzymy i odstawiamy do odsączenia. Jajka ścinamy delikatnie, aby mogły stać.
Na każdą nóżkę (jajko) nakładamy kapelusz (wydrążonego pomidorka). Z majonezu za pomocą wykałaczki robimy kropki na muchomorkach.