Muchomorki z pomidorów i jajek

m7
Muchomorki z pomidorów i jajek

0

0 / 0

Czy Wy też lubicie kiedy podawane potrawy są nie tylko smaczne, ale i kolorowe, twórcze, zaskakujące wyglądem, przyciągające wzrok?? Najbardziej cieszą się nimi dzieci, łącznie ze mną;) Aby wzbogacić nieco smak muchomorków, można je nafaszerować sałatką bądź twarożkiem. W tym celu należy wydrążyć żółtka jaj i nałożyć do białek nadzienie.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 łyżeczka majonez

4 szt. jaja kurze całe

4 szt. pomidor

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pomidory myjemy, ścinamy piętki, wydrążamy łyżeczką, wnętrze solimy, pieprzymy i odstawiamy do odsączenia. Jajka ścinamy delikatnie, aby mogły stać.

2

Na każdą nóżkę (jajko) nakładamy kapelusz (wydrążonego pomidorka). Z majonezu za pomocą wykałaczki robimy kropki na muchomorkach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły