Mrożona mokka z miętą

EkspertOdKuchni
Mrożona mokka z miętą

0

0 / 0

Mrożona mokka z miętą to doskonały napój na letnie dni. Połączenie aromatycznej kawy, kremowej śmietanki, delikatnej czekolady i świeżej mięty zasmakuje wszystkim miłośnikom orzeźwiających napojów. To świetne uzupełnienie pikników, spotkań ze znajomymi lub po prostu smaczny sposób na ochłodzenie w upalne popołudnie. Przygotuj mrożoną mokkę z miętą dla siebie i swoich bliskich, by cieszyć się wyjątkowymi chwilami w ciepłe dni. Smacznego!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

240 mleko

2 łyżecz. kawa rozpuszczalna

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka cukier

0.25 łyżecz. ekstrakt waniliowy

8 szt. kostki lodu

2 łyżka śmietanka kremowa 30%

1 szt. bita śmietana do dekoracji

Przygotowanie


1

W mikserze lub blenderze umieść mleko, rozpuszczalną kawę, kakao, cukier, ekstrakt z wanilii i kostki lodu.

2

Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę, aż lód zostanie dokładnie rozdrobniony.

3

Dodaj śmietankę kremówkę i kilka listków mięty. Kontynuuj miksowanie do momentu, gdy składniki będą dobrze połączone.

4

Mrożoną mokkę przelej do wysokich szklanek lub kieliszków.

5

Opcjonalnie ozdób napój bitą śmietaną i pokruszoną czekoladą.

6

Na koniec dodaj na wierzch kilka świeżych listków mięty dla dekoracji.

7

Podawaj natychmiast i ciesz się orzeźwiającym smakiem mrożonej mokki z miętą!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły