Mrożona matcha latte z mango

EkspertOdKuchni
Mrożona matcha latte z mango

0

0 / 0

Potrzebujesz zdrowego zastrzyku energii w upalny dzień? Mrożona matcha latte z mango to idealne połączenie zielonej herbaty matcha o właściwościach pobudzających z naturalną słodyczą soczystego mango. Ten kremowy, lekko słodki i jednocześnie orzeźwiający napój nie tylko świetnie smakuje, ale również dostarcza antyoksydantów, witamin i błonnika. Idealna alternatywa dla kawy – dodaje energii bez nagłych spadków sił. Doskonały wybór na letnie popołudnie, szybkie śniadanie lub zdrowy deser.

5

Składniki

3 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżecz. matcha

50 ml woda gorąca

100 ml tymbark just plants owies

50 ml pulpa mango

4 szt. kostki lodu

Przygotowanie


1

Wsyp matchę do miseczki lub kubka.

2

Dodaj 50 ml gorącej wody (ok. 80°C, nie wrzątek) i energicznie wymieszaj trzepaczką (chasen) lub spieniaczem, aż nie będzie grudek i powstanie lekka pianka.

3

Na dno szklanki wlej pulpę mango.

4

Dodaj kostki lodu.

5

Ostrożnie dolej mleko, a na końcu powoli wlej zaparzoną matchę, aby uzyskać efekt trzech warstw.

6

Delikatnie wymieszaj przed wypiciem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły