Mozzarella
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mozzarella](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973782184.jpeg&w=3840&q=75)
Panierowana mozzarella na kolację lub pożywne śniadanie...........
2
0 / 0
Panierowana mozzarella na kolację lub pożywne śniadanie...........
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g mozzarella w bloku
0.50 szkl. bułka tarta
0.50 szkl. oliwa
4 szt. jaja l
Przygotowanie
1
Mozzarelle pokroić w plastry o grubości 0,5 cm.
2
każdy plaster pokroić na 4 części.
3
rozgrzać oliwę na patelni.
4
rozmieszać jajka z odrobiną soli.
5
mozzarellę maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na zloty kolor.