Mozzarela otulona płatkami

m7

chrupiące płatki i rozpływający się ser - pycha
Wartości odżywcze na porcję
Energia
669
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
chrupiące płatki i rozpływający się ser - pycha
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
150 olej
500 g mozzarella
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
3 szt. jaja kurze całe
5 łyżka bułka tarta
0.50 łyżecz. chili
0.50 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
Mozzarellę pokroić na plastry.
Jajka rozbić i roztrzepać.
Płatki, bułkę tartą, chili, sól i pieprz wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Ser obtaczać w mące, jajku a następnie w mieszance płatków z przyprawami.
Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
669
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.