Mozzarela otulona płatkami

m7
Mozzarela otulona płatkami

0

0 / 0

chrupiące płatki i rozpływający się ser - pycha

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 olej

500 g mozzarella

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

3 szt. jaja kurze całe

5 łyżka bułka tarta

0.50 łyżecz. chili

0.50 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Mozzarellę pokroić na plastry.

2

Jajka rozbić i roztrzepać.

3

Płatki, bułkę tartą, chili, sól i pieprz wymieszać.

4

Na patelni rozgrzać oliwę.

5

Ser obtaczać w mące, jajku a następnie w mieszance płatków z przyprawami.

6

Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

669

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły