Mozzarela otulona płatkami
m7
chrupiące płatki i rozpływający się ser - pycha
0
0 / 0
chrupiące płatki i rozpływający się ser - pycha
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 olej
500 g mozzarella
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
3 szt. jaja kurze całe
5 łyżka bułka tarta
0.50 łyżecz. chili
0.50 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Mozzarellę pokroić na plastry.
2
Jajka rozbić i roztrzepać.
3
Płatki, bułkę tartą, chili, sól i pieprz wymieszać.
4
Na patelni rozgrzać oliwę.
5
Ser obtaczać w mące, jajku a następnie w mieszance płatków z przyprawami.
6
Smażyć na złoty kolor z obu stron.