Mozzarela otulona płatkami

m7
Mozzarela otulona płatkami

0

0 / 0

chrupiące płatki i rozpływający się ser - pycha

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 olej

500 g mozzarella

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

3 szt. jaja kurze całe

5 łyżka bułka tarta

0.50 łyżeczka chili

0.50 łyżeczka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Mozzarellę pokroić na plastry.

2

Jajka rozbić i roztrzepać.

3

Płatki, bułkę tartą, chili, sól i pieprz wymieszać.

4

Na patelni rozgrzać oliwę.

5

Ser obtaczać w mące, jajku a następnie w mieszance płatków z przyprawami.

6

Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły