Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wypróbuj ziemniaczaną mousakę z pysznym bakłażanem, przekładaną mięsem mielonym i sosem beszamel. To oryginalne połączenie kuchni francuskiej i kulinarnych tradycji osmańskich, nieco przypominające dobrze nam znane zapiekanki, będzie wspaniałym obiadem dla całej rodziny!
4 | Łyżki | ||
![]() |
|||
500 | Gramów | ||
400 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka | ||
2 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
1 | Łyżeczka |
Słodka papryka w proszku
|
|
2 | Łyżki |
olej
|
|
1 | Łyżeczka |
Suszone oregano
|
|
2 | Szczypty |
sól, pieprz
|
|
6 | Sztuk |
ziemniaki ugotowane
|
|
2 | Sztuki |
Bakłażan
|
|
50 | Gramów |
Ser cheddar
|
|
250 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
1 | Łyżka |
masło
|
|
1 | Szczypta |
gałka muszkatołowa
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |