0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
500 Gramów
Mortadela
200 Gramów
płatki kukurydziane
3 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
bułka tarta
3 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mortadelę pokroić na plastry i jeszcze na pół.
  2. Jajka roztrzepać z przyprawą kucharek i ziarenkami smaku.
  3. Płatki połączyć z bułką tartą.
  4. Na patelni rozgrzać olej.
  5. Każdy kawałek mortadeli obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach.
  6. Smażyć na złoty kolor z obu stron po około 3 minuty.

Opis

No i znowu płatki kukurydziane.............

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!