Mortadela w płatkach

m7
Mortadela w płatkach

0

0 / 0

No i znowu płatki kukurydziane.............

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 olej

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

500 g mortadela

200 g płatki kukurydziane

3 szt. jaja kurze całe

4 łyżka bułka tarta

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mortadelę pokroić na plastry i jeszcze na pół.

2

Jajka roztrzepać z przyprawą kucharek i ziarenkami smaku.

3

Płatki połączyć z bułką tartą.

4

Na patelni rozgrzać olej.

5

Każdy kawałek mortadeli obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach.

6

Smażyć na złoty kolor z obu stron po około 3 minuty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

827

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły