Mortadela w płatkach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mortadela w płatkach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976998547.jpeg&w=3840&q=75)
No i znowu płatki kukurydziane.............
0
0 / 0
No i znowu płatki kukurydziane.............
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
50 olej
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
500 g mortadela
200 g płatki kukurydziane
3 szt. jaja kurze całe
4 łyżka bułka tarta
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Mortadelę pokroić na plastry i jeszcze na pół.
2
Jajka roztrzepać z przyprawą kucharek i ziarenkami smaku.
3
Płatki połączyć z bułką tartą.
4
Na patelni rozgrzać olej.
5
Każdy kawałek mortadeli obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach.
6
Smażyć na złoty kolor z obu stron po około 3 minuty.