0

Składniki

50 Mililitrów
Olej sojowy
150 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej
2 Łyżki
oliwa z oliwek
70 Dekagramów
Mortadela
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 0,7 cm. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z oliwą i przyprawą meksykańską. Odstawić na 15 minut. Panierować najpierw w bułce, potem w jajku potem ponownie w bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Opis

Tanie danie obiadowe

Podobne przepisy

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Łatwy Do 1 godz
Makaronowa zapiekanka z łososiem

Pappardelle zapiekane ze szparagami

Łatwy Do 40 min
Pappardelle zapiekane ze szparagami

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!