Mortadela w panierze na ostro

m7
Mortadela w panierze na ostro

0

0 / 0

Tanie danie obiadowe

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

50 olej sojowy

150 g bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. czosnek

2 łyżka przyprawa do dań kuchni meksykańskiej

2 łyżka oliwa z oliwek

70 dag. mortadela

Przygotowanie


1

Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 0,7 cm. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z oliwą i przyprawą meksykańską. Odstawić na 15 minut. Panierować najpierw w bułce, potem w jajku potem ponownie w bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

757

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

59

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły