Mortadela w panierze na ostro
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mortadela w panierze na ostro](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974693520.jpeg&w=3840&q=75)
Tanie danie obiadowe
0
0 / 0
Tanie danie obiadowe
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
50 olej sojowy
150 g bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. czosnek
2 łyżka przyprawa do dań kuchni meksykańskiej
2 łyżka oliwa z oliwek
70 dag. mortadela
Przygotowanie
1
Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 0,7 cm. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z oliwą i przyprawą meksykańską. Odstawić na 15 minut. Panierować najpierw w bułce, potem w jajku potem ponownie w bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron.