Mortadela w cieście

m7
Mortadela w  cieście

0

3 / 2

Mortadela w cieście to szybka przekąska.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. woda

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej

50 dag. mortadela

Przygotowanie


1

Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko) i jajkami, przyprawić solą i pieprzem.

2

Z mortadeli zdjąć skórkę, pokroić na 1-1,5 cm plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz.

3

Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

913

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

70

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły