Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
15 Szklanek
woda
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
olej
50 Dekagramów
Mortadela
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1.Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko)i jajkami, przyprawić solą i pieprzem.
  2. 2.Z mortadeli zdjąć skórkę pokroić na 1-1,5 cm. plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
  3. 3.Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.

Opis

Mortadela w cieście

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!