Mortadela w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mortadela w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291349.jpeg&w=3840&q=75)
Mortadela w cieście to szybka przekąska.
0
3 / 2
Mortadela w cieście to szybka przekąska.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. woda
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej
50 dag. mortadela
Przygotowanie
1
Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko) i jajkami, przyprawić solą i pieprzem.
2
Z mortadeli zdjąć skórkę, pokroić na 1-1,5 cm plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
3
Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.