Mortadela w cieście

m7
Mortadela w  cieście

0

3 / 2

Mortadela w cieście to szybka przekąska.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. woda

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej

50 dek. mortadela

Przygotowanie


1

Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko) i jajkami, przyprawić solą i pieprzem.

2

Z mortadeli zdjąć skórkę, pokroić na 1-1,5 cm plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz.

3

Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły