0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
papryka ostra
3 Szczypty
czosnek
500 Gramów
Mortadela
100 Gramów
bułka tarta
3 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce. Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.
  2. Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
  3. Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.
  4. Usmażone kotleciki można polać ketchupem.

Opis

Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!