Mortadela jak schabowy

m7
Mortadela jak schabowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 olej

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

4 szczyp. papryka ostra

3 szczyp. czosnek

500 g mortadela

100 g bułka tarta

3 szt. jaja kurze całe

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce. Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.

Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.

Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.

Usmażone kotleciki można polać ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

662

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły