0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
papryka ostra
3 Szczypty
czosnek
500 Gramów
Mortadela
100 Gramów
bułka tarta
3 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce. Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.
  2. Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
  3. Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.
  4. Usmażone kotleciki można polać ketchupem.

Opis

Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!