Mortadela jak schabowy
m7
Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
662
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
100 olej
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
4 szczyp. papryka ostra
3 szczyp. czosnek
500 g mortadela
100 g bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce. Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.
Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.
Usmażone kotleciki można polać ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
662
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.