Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
papryka ostra
3 Szczypty
czosnek
500 Gramów
Mortadela
100 Gramów
bułka tarta
3 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce. Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.
  2. Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
  3. Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.
  4. Usmażone kotleciki można polać ketchupem.

Opis

Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!