Mortadela jak schabowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mortadela jak schabowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125323.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.
0
0 / 0
Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
100 olej
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
4 szczyp. papryka ostra
3 szczyp. czosnek
500 g mortadela
100 g bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce. Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.
2
Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
3
Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.
4
Usmażone kotleciki można polać ketchupem.