Mortadela jak schabowy

m7
Mortadela jak schabowy

0

0 / 0

Szybka, prosta i smaczna kolacja lub śniadanie.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 olej

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

4 szczyp. papryka ostra

3 szczyp. czosnek

500 g mortadela

100 g bułka tarta

3 szt. jaja kurze całe

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce. Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.

2

Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.

3

Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.

4

Usmażone kotleciki można polać ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

662

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły