Morszczuk smażony o smaku imbirowym

m7
Morszczuk smażony o smaku imbirowym

1

0 / 0

idealny na piątek

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. imbir

1 łyżecz. przyprawa maggi

2 szt. morszczuk

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. limonka

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Filet dzielimy na mniejsze kawałki. Limonkę przecinamy i smarujemy rybę. Następnie nacieramy imbirem - tutaj należy uważać ponieważ imbir ma bardzo intensywny smak i można przesadzić. Jajko rozbijamy i doprawiamy przyprawą w płynie. Kawałki ryby obtaczamy w mące, potem w jajku i smażymy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

270

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły