Mokre z jabłkami

korniszon5
Mokre z jabłkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealne ciasto dla tych, którzy rzadko pieką i nie mają dużego doświadczenia bo jest łatwe i zawsze wychodzi:)

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

5 szt. jaja kurze całe

25 szt. margaryna zwykła

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. cynamon

2 łyżecz. kakao decomorreno

1 szkl. cukier

4 szkl. jabłko

2 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. orzechy włoskie

Przygotowanie


Margarynę, cukier i 5 żółtek utrzeć mikserem.

zmieszać mąkę, kakao, cynamon, sodę jabłka i orzechy, dodać do margaryny, wszystko wymieszać. Można dodać inne bakalie.

białka ubić na sztywna pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać

przełożyć do formy nasmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą piec w temp.160 st przez ok 45 - 50 min.Można polać polewą czekoladową

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3205

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

342

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły