Mokre z jabłkami

korniszon5
Mokre z jabłkami

0

0 / 0

Idealne ciasto dla tych, którzy rzadko pieką i nie mają dużego doświadczenia bo jest łatwe i zawsze wychodzi:)

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

5 szt. jaja kurze całe

25 szt. margaryna zwykła

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. cynamon

2 łyżecz. kakao decomorreno

1 szkl. cukier

4 szkl. jabłko

2 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Margarynę, cukier i 5 żółtek utrzeć mikserem.

2

zmieszać mąkę, kakao, cynamon, sodę jabłka i orzechy, dodać do margaryny, wszystko wymieszać. Można dodać inne bakalie.

3

białka ubić na sztywna pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać

4

przełożyć do formy nasmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą piec w temp.160 st przez ok 45 - 50 min.Można polać polewą czekoladową

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły