0

Składniki

5 Sztuk
jaja kurze całe
25 Sztuk
margaryna zwykła
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Łyżeczka
cynamon
2 Łyżeczki
kakao w proszku
1 Szklanka
cukier
4 Szklanki
jabłko
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę, cukier i 5 żółtek utrzeć mikserem.
  2. zmieszać mąkę, kakao, cynamon, sodę jabłka i orzechy, dodać do margaryny, wszystko wymieszać. Można dodać inne bakalie.
  3. białka ubić na sztywna pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać
  4. przełożyć do formy nasmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą piec w temp.160 st przez ok 45 - 50 min.Można polać polewą czekoladową

Opis

Idealne ciasto dla tych, którzy rzadko pieką i nie mają dużego doświadczenia bo jest łatwe i zawsze wychodzi:)

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!