Mokre z jabłkami

korniszon5

Idealne ciasto dla tych, którzy rzadko pieką i nie mają dużego doświadczenia bo jest łatwe i zawsze wychodzi:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3205
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
342
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealne ciasto dla tych, którzy rzadko pieką i nie mają dużego doświadczenia bo jest łatwe i zawsze wychodzi:)
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
5 szt. jaja kurze całe
25 szt. margaryna zwykła
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. cynamon
2 łyżecz. kakao decomorreno
1 szkl. cukier
4 szkl. jabłko
2 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. orzechy włoskie
Przygotowanie
Margarynę, cukier i 5 żółtek utrzeć mikserem.
zmieszać mąkę, kakao, cynamon, sodę jabłka i orzechy, dodać do margaryny, wszystko wymieszać. Można dodać inne bakalie.
białka ubić na sztywna pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać
przełożyć do formy nasmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą piec w temp.160 st przez ok 45 - 50 min.Można polać polewą czekoladową
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3205
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
342
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.