0

Składniki

1 Łyżeczka
nać pietruszki
3 Litry
bulion drobiowy
100 Gramów
śmietana 18%
200 Gramów
makaron świderki
2 Sztuki
marchew
3 Łyżki
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do bulionu wrzucamy startą na tarce marchewkę oraz drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy,aż marchew będzie miękka. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.
  2. Zupę zabielamy śmietaną rozmieszaną z mąką, gotujemy jeszcze 5-10 minut.
  3. W oddzielnym garnku gotujemy makaron, odcedzamy.
  4. Makaron rozkładamy na talerzach, polewamy zupą pomidorową.
  5. Podajemy na gorąco.

Opis

Zupa pomidorowa jest jedną z najlepszych zup w moim domu.

Podobne przepisy

Zupa szczawiowa z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Zupa z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z marchewką i groszkiem

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!