Moja zupa pomidorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Moja zupa pomidorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975638352.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa pomidorowa jest jedną z najbardziej popularnych zup - pyszna, aromatyczna i pożywna.
0
0 / 0
Zupa pomidorowa jest jedną z najbardziej popularnych zup - pyszna, aromatyczna i pożywna.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. nać pietruszki
3 l bulion drobiowy
100 g śmietana 18%
200 g makaron świderki
2 szt. marchew
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Do bulionu wrzucić startą na tarce marchewkę oraz drobno posiekaną pietruszkę. Gotować, aż marchew będzie miękka. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, chwilę pogotować.
2
Zupę zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Gotować jeszcze 5-10 minut.
3
W oddzielnym garnku ugotować makaron, odcedzić.
4
Zupę podawać z makaronem. Posypać natką.