0

Składniki

1 Łyżeczka
nać pietruszki
3 Litry
bulion drobiowy
100 Gramów
śmietana 18%
200 Gramów
makaron świderki
2 Sztuki
marchew
3 Łyżki
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do bulionu wrzucamy startą na tarce marchewkę oraz drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy,aż marchew będzie miękka. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.
  2. Zupę zabielamy śmietaną rozmieszaną z mąką, gotujemy jeszcze 5-10 minut.
  3. W oddzielnym garnku gotujemy makaron, odcedzamy.
  4. Makaron rozkładamy na talerzach, polewamy zupą pomidorową.
  5. Podajemy na gorąco.

Opis

Zupa pomidorowa jest jedną z najlepszych zup w moim domu.

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!