0

Składniki

1 Łyżeczka
nać pietruszki
3 Litry
bulion drobiowy
100 Gramów
śmietana 18%
200 Gramów
makaron świderki
2 Sztuki
marchew
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do bulionu wrzucamy startą na tarce marchewkę oraz drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy,aż marchew będzie miękka. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.
  2. Zupę zabielamy śmietaną rozmieszaną z mąką, gotujemy jeszcze 5-10 minut.
  3. W oddzielnym garnku gotujemy makaron, odcedzamy.
  4. Makaron rozkładamy na talerzach, polewamy zupą pomidorową.
  5. Podajemy na gorąco.

Opis

Zupa pomidorowa jest jedną z najlepszych zup w moim domu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!