0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
2 Sztuki
Kura
3 Sztuki
Marchewka
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
Makaron czterojajeczny
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Łyżka
Maggi
15 Dekagramów
por
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurę lub porcje rosołowe sprawić i umyć.
  2. włożyć do garnka, zalać zimna wodą i zagotować.
  3. odlać wodę, wypłukać garnek i mięso i ponownie zalać zimną wodą. Zagotować, zaraz po zagotowaniu zmniejszyć ogień ( rosół powinien delikatnie pykać ), dodać warzywa i sól i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw.
  4. doprawić świeżo zmielonym pieprzem, maggi i ewentualnie dosolić. Podawać z ugotowanym makaronem, posypując po wierzchu natką pietruszki.

Opis

Bardzo rozgrzewający rosół na mój sposób, a jeszcze jak z domowym makaronem.................

Podobne przepisy

Rosół tradycyjny

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Delikatny mus pomidorowy z soczewicy na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Delikatny mus pomidorowy z soczewicy na bazie ketchupu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!