0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
2 Sztuki
Kura
3 Sztuki
Marchewka
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
Makaron czterojajeczny
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Łyżka
Maggi
15 Dekagramów
por
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurę lub porcje rosołowe sprawić i umyć.
  2. włożyć do garnka, zalać zimna wodą i zagotować.
  3. odlać wodę, wypłukać garnek i mięso i ponownie zalać zimną wodą. Zagotować, zaraz po zagotowaniu zmniejszyć ogień ( rosół powinien delikatnie pykać ), dodać warzywa i sól i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw.
  4. doprawić świeżo zmielonym pieprzem, maggi i ewentualnie dosolić. Podawać z ugotowanym makaronem, posypując po wierzchu natką pietruszki.

Opis

Bardzo rozgrzewający rosół na mój sposób, a jeszcze jak z domowym makaronem.................

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!