Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
2 Sztuki
Kura
3 Sztuki
Marchewka
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
Makaron czterojajeczny
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Łyżka
Maggi
15 Dekagramów
por
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurę lub porcje rosołowe sprawić i umyć.
  2. włożyć do garnka, zalać zimna wodą i zagotować.
  3. odlać wodę, wypłukać garnek i mięso i ponownie zalać zimną wodą. Zagotować, zaraz po zagotowaniu zmniejszyć ogień ( rosół powinien delikatnie pykać ), dodać warzywa i sól i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw.
  4. doprawić świeżo zmielonym pieprzem, maggi i ewentualnie dosolić. Podawać z ugotowanym makaronem, posypując po wierzchu natką pietruszki.

Opis

Bardzo rozgrzewający rosół na mój sposób, a jeszcze jak z domowym makaronem.................

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!