0

Składniki

0.7 Kilograma
ziemniaki
1 Kilogram
wieprzowina łopatka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
mleko
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem .
  2. Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości,
  3. Ziemniaki rozdrabniamy w blenderze wraz z cebulą. Dodajemy jajka i mąkę, solimy i dodajemy pieprzu. Mieszamy.
  4. Smażymy na patelni duże placki.
  5. Następnie na usmażone placki nakładamy po dużej łyżce gulaszu i składamy na pół.
  6. Na wierzch kładziemy kleks śmietany.

Opis

Bardzo dobre danie!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!