Mój placek po węgiersku

m7
Mój placek po węgiersku

1

0 / 0

Bardzo dobre danie!!!!!!!!!!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.70 kg ziemniaki

1 kg wieprzowina łopatka

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

2 łyżka mleko

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem .

2

Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości,

3

Ziemniaki rozdrabniamy w blenderze wraz z cebulą. Dodajemy jajka i mąkę, solimy i dodajemy pieprzu. Mieszamy.

4

Smażymy na patelni duże placki.

5

Następnie na usmażone placki nakładamy po dużej łyżce gulaszu i składamy na pół.

6

Na wierzch kładziemy kleks śmietany.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

759

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

41

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły