Example thumb
0

Składniki

0.7 Kilograma
ziemniaki
1 Kilogram
wieprzowina łopatka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
mleko
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem .
  2. Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości,
  3. Ziemniaki rozdrabniamy w blenderze wraz z cebulą. Dodajemy jajka i mąkę, solimy i dodajemy pieprzu. Mieszamy.
  4. Smażymy na patelni duże placki.
  5. Następnie na usmażone placki nakładamy po dużej łyżce gulaszu i składamy na pół.
  6. Na wierzch kładziemy kleks śmietany.

Opis

Bardzo dobre danie!!!!!!!!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!