Mój kebab

m7
Mój kebab

0

0 / 0

z ochoty na niezdrowego fastfoda wyszlo mi coś wspanialego, co każdemu mogę polecić! :)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. zioła prowansalskie

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. pomidor

4 szt. bułka

1 opak. przyprawa do gyrosa

1 szt. ogórek

Przygotowanie


1

Piers z kurczaka kroimy na paseczki ok 2 cm grubosci i 4 cm długosci, przesmazamy na 5 łyzkach oleju z dodatkiem 2-3 łyzek przyprawy do gyrosa.

2

Bułki przekrawamy na połowki i wyjmujemy z nich osródke, smarujemy masłem zmieszany z czosnkiem i ziolami prowansalskimi i pieprzem, zapiekamy w piekarniku w temp 200 stopni ok 10-15 minut, aby byly dobrze chrupkie,

3

Kapuste drobno szatkujemy dodajemy ogórka pokrojonego razem ze skórką, ale wczesniej go sparzamy, dodajemy obranego pomidora pokrojonego w cienkie ćwiarki.

4

Gorące mieso, mieszamy z kapusta, pomidorem i ogorkiem, uladamy na talerz i polewamy dowolnym sosem.

5

Obok kladziemy gorące i chrupkie bułeczki. Rewelacyjne!!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły