0

Składniki

4 Szklanki
Kompot wieloowocowy
5 Dekagramów
płatki migdałowe
5 Dekagramów
Orzechy laskowe
5 Dekagramów
rodzynki
5 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
Morele suszone
10 Dekagramów
śliwki suszone
10 Dekagramów
Jabłka suszone
20 Dekagramów
Piernik
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Piernik pokruszyć, zalać zimną wodą, odstawić. Kompot (wraz z owocami) wlać do garnka i mocno podgrzać lecz nie zagotować. Dodać bakalie oraz pokrojone suszone owoce.
  2. Gotować pod przykryciem na małym ogniu tak długo, aż owoce będą zupełnie miękkie.
  3. Piernik przetrzeć przez sitko, dodać do kompotu. Gotować jeszcze 15 min .

Opis

Wigilijna potrawa.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!