0

Składniki

4 Szklanki
Kompot wieloowocowy
5 Dekagramów
płatki migdałowe
5 Dekagramów
Orzechy laskowe
5 Dekagramów
rodzynki
5 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
morele suszone
10 Dekagramów
śliwki suszone
10 Dekagramów
Jabłka suszone
20 Dekagramów
Piernik
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piernik pokruszyć, zalać zimną wodą, odstawić. Kompot (wraz z owocami) wlać do garnka i mocno podgrzać lecz nie zagotować. Dodać bakalie oraz pokrojone suszone owoce.
  2. Gotować pod przykryciem na małym ogniu tak długo, aż owoce będą zupełnie miękkie.
  3. Piernik przetrzeć przez sitko, dodać do kompotu. Gotować jeszcze 15 min .

Opis

Wigilijna potrawa.

Podobne przepisy

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!