0

Składniki

4 Szklanki
Kompot wieloowocowy
5 Dekagramów
płatki migdałowe
5 Dekagramów
Orzechy laskowe
5 Dekagramów
rodzynki
5 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
Morele suszone
10 Dekagramów
śliwki suszone
10 Dekagramów
Jabłka suszone
20 Dekagramów
Piernik
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piernik pokruszyć, zalać zimną wodą, odstawić. Kompot (wraz z owocami) wlać do garnka i mocno podgrzać lecz nie zagotować. Dodać bakalie oraz pokrojone suszone owoce.
  2. Gotować pod przykryciem na małym ogniu tak długo, aż owoce będą zupełnie miękkie.
  3. Piernik przetrzeć przez sitko, dodać do kompotu. Gotować jeszcze 15 min .

Opis

Wigilijna potrawa.

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min

SAŁATKA Z MAKARONEM ŚWIDERKI I OSCYPKIEM

Łatwy Do 15 min

SAŁATKA Z MAKARONEM USZKA I WĘDZONYMI SZPROTKAMI

Średni Do 40 min

Sernik

Łatwy Do 3 godz

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!