0

Składniki

15 Mililitrów
woda
40 Mililitrów
mleko
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
KAWA ROZPUSZCZALNA
2 Łyżeczki
Wiórki czekoladowe
100 Gramów
czekolada gorzka
1 Sztuka
Laska wanilii
1 Sztuka
bita śmietana
2 Łyżki
miód pszczeli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę, wodę, miód oraz sól gotować razem aż do rozpuszczenia czekolady.
  2. Następnie dalej podgrzewając, dodać mleko, kawę oraz wanilię.
  3. Podawać należy w gorących filiżankach z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.

Opis

Mocno czekoladowa mokka, czyli słodka uczta kawosza

Podobne przepisy

Chocolatta Pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Migdałowa chocolatta

Przepis
Łatwy Do 15 min
Migdałowa chocolatta

Pikantne kakao

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pikantne kakao

Chocolatta Piernikowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Chocolatta z Chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Koktajl kakaowo-malinowy ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Koktajl kakaowo-malinowy ze szpinakiem

Kompot wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Regenerujący napój na "dzień po"

Przepis
Łatwy Do 15 min
Regenerujący napój na "dzień po"

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!