0

Składniki

15 Mililitrów
woda
40 Mililitrów
mleko
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
KAWA ROZPUSZCZALNA
2 Łyżeczki
Wiórki czekoladowe
100 Gramów
czekolada gorzka
1 Sztuka
Laska wanilii
1 Sztuka
bita śmietana
2 Łyżki
miód pszczeli
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Czekoladę, wodę, miód oraz sól gotować razem aż do rozpuszczenia czekolady.
  2. Następnie dalej podgrzewając, dodać mleko, kawę oraz wanilię.
  3. Podawać należy w gorących filiżankach z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.

Opis

Mocno czekoladowa mokka, czyli słodka uczta kawosza

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!