0

Składniki

15 Mililitrów
woda
40 Mililitrów
mleko
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
KAWA ROZPUSZCZALNA
2 Łyżeczki
Wiórki czekoladowe
100 Gramów
czekolada gorzka
1 Sztuka
Laska wanilii
1 Sztuka
bita śmietana
2 Łyżki
miód pszczeli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę, wodę, miód oraz sól gotować razem aż do rozpuszczenia czekolady.
  2. Następnie dalej podgrzewając, dodać mleko, kawę oraz wanilię.
  3. Podawać należy w gorących filiżankach z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.

Opis

Mocno czekoladowa mokka, czyli słodka uczta kawosza

Podobne przepisy

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Migdałowa chocolatta

Łatwy Do 15 min
Migdałowa chocolatta

Pikantne kakao

Łatwy Do 15 min
Pikantne kakao

Chocolatta Piernikowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Chocolatta z Chili

Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Shake kakaowo-bananowy

Łatwy Do 15 min
Shake kakaowo-bananowy

Back to Youth

Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!