Mocno czekoladowa mokka

m7
Mocno czekoladowa mokka

Średnia 2 / 1

Oceń!

Mocno czekoladowa mokka, czyli słodka uczta kawosza

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

15 woda

40 mleko

1 szczyp. sól

2 łyżecz. kawa rozpuszczalna

2 łyżecz. wiórki czekoladowe

100 g czekolada gorzka

1 szt. laska wanilii

1 szt. bita śmietana

2 łyżka miód pszczeli

Przygotowanie


Czekoladę, wodę, miód oraz sól gotować razem aż do rozpuszczenia czekolady.

Następnie dalej podgrzewając, dodać mleko, kawę oraz wanilię.

Podawać należy w gorących filiżankach z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

403

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły