Młode ziemniaczki z rozmarynem

m7
Młode ziemniaczki z rozmarynem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smażone z oscypkiem ziemniaczki o cudownym smaku Podajemy z kefirem. Nadaje się na kolecję, ja lubię je do drugiego dania

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.75 kg ziemniaki

0.50 łyżecz. pieprz

1 szt. oscypek

2 łyżka oliwa z oliwek

3 łyżka masło

1 łyżka parmezan

Przygotowanie


Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzej masło i oliwę. Gdy tłuszcz się spieni dodaj ziemniaki i posyp je pieprzem.

Smaż na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając, do momentu aż będą złociste i chrupiące.

Oscypek pokrój w drobną kostkę i dodaj do ziemniaków wraz z rozmarynem i połową łyżeczki soli.

Smaż wszystko 2 minuty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

415

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły