Młode ziemniaczki z rozmarynem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Młode ziemniaczki z rozmarynem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973885951.jpeg&w=3840&q=75)
Smażone z oscypkiem ziemniaczki o cudownym smaku Podajemy z kefirem. Nadaje się na kolecję, ja lubię je do drugiego dania
0
0 / 0
Smażone z oscypkiem ziemniaczki o cudownym smaku Podajemy z kefirem. Nadaje się na kolecję, ja lubię je do drugiego dania
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
0.75 kg ziemniaki
0.50 łyżecz. pieprz
1 szt. oscypek
2 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka masło
1 łyżka parmezan
Przygotowanie
1
Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzej masło i oliwę. Gdy tłuszcz się spieni dodaj ziemniaki i posyp je pieprzem.
2
Smaż na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając, do momentu aż będą złociste i chrupiące.
3
Oscypek pokrój w drobną kostkę i dodaj do ziemniaków wraz z rozmarynem i połową łyżeczki soli.
4
Smaż wszystko 2 minuty.