Młoda kapustka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Młoda kapustka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977134237.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa z młodą kapustą to typowo letnie, lekkie i smaczne danie. Wypróbuj przepisu na tę zupę, którą przygotujesz łatwo i najesz się nią do syta.
0
0 / 0
Zupa z młodą kapustą to typowo letnie, lekkie i smaczne danie. Wypróbuj przepisu na tę zupę, którą przygotujesz łatwo i najesz się nią do syta.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg udko z kurczaka
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. marchew
5 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
2 łyżka ocet
2 łyżka przyprawa typu vegeta
0.50 szt. kapusta biała
0.50 szt. nać pietruszki
Przygotowanie
Udka obgotować w wodzie i zebrać powstałą na wierzchu pianę. Kapustę pokroić. Zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Odcedzić.
Dodać do wywaru z mięsa. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem octu oraz drobno pokrojoną marchewkę. Gdy kapusta będzie miękka, dodać ocet i pogotować jeszcze 10 minut.