Młoda kapustka

m7
Młoda kapustka

0

0 / 0

Zupa z młodą kapustą to typowo letnie, lekkie i smaczne danie. Wypróbuj przepisu na tę zupę, którą przygotujesz łatwo i najesz się nią do syta.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg udko z kurczaka

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. marchew

5 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 łyżka ocet

2 łyżka przyprawa typu vegeta

0.50 szt. kapusta biała

0.50 szt. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Udka obgotować w wodzie i zebrać powstałą na wierzchu pianę. Kapustę pokroić. Zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Odcedzić.

2

Dodać do wywaru z mięsa. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem octu oraz drobno pokrojoną marchewkę. Gdy kapusta będzie miękka, dodać ocet i pogotować jeszcze 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

516

kcal

Białka

53

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły