0

Składniki

1 Kilogram
udko z kurczaka
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
marchew
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
ocet
2 Łyżki
przyprawa typu vegeta
0.5 Sztuki
kapusta biała
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka obgotować w wodzie i zebrać powstałą na wierzchu pianę. Kapustę pokroić. Zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Odcedzić.
  2. Dodać d wywaru z mięsa. Pododawać pozostałe składniki, drobno pokrojoną marchewkę, oprócz octu. Gdy kapusta będzie miękka dodać ocet i pogotować jeszcze 10 minut.

Opis

typowo letnia zupka

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa z zacierką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!