0

Składniki

1 Kilogram
udko z kurczaka
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
marchew
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
ocet
2 Łyżki
przyprawa typu vegeta
0.5 Sztuki
kapusta biała
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka obgotować w wodzie i zebrać powstałą na wierzchu pianę. Kapustę pokroić. Zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Odcedzić.
  2. Dodać d wywaru z mięsa. Pododawać pozostałe składniki, drobno pokrojoną marchewkę, oprócz octu. Gdy kapusta będzie miękka dodać ocet i pogotować jeszcze 10 minut.

Opis

typowo letnia zupka

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz.

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz.

ZUPA POMIDOROWA Z KUKURYDZĄ I MAKARONEM KORALIKI

Średni Do 1 godz.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!