Młoda kapusta zasmażana

m7
Młoda kapusta zasmażana

0

0 / 0

pyszna zasmażana młoda kapustka

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 szczyp. sól, pieprz

200 g boczek wędzony

1 szt. cebula

1 szt. kapusta biała

1 łyżka ocet

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować.

2

Zalać wodą i gotować prawie do miękkości, posolić.

3

Po ugotowaniu kapusty odlać nadmiar wody.

4

Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.

5

Do kapusty łyżką cedzakową przełożyć boczek z cebulką i na wytopionym tłuszczu przesmażyć mąkę robiąc zasmażkę.

6

Zasmażkę dodać do kapusty, ewentualnie dosolić, dodać pieprz i ocet do smaku, dokładnie wymieszać i zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

449

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły