Młoda kapusta zasmażana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Młoda kapusta zasmażana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977335732.jpeg&w=3840&q=75)
pyszna zasmażana młoda kapustka
0
0 / 0
pyszna zasmażana młoda kapustka
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
200 g boczek wędzony
1 szt. cebula
1 szt. kapusta biała
1 łyżka ocet
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować.
2
Zalać wodą i gotować prawie do miękkości, posolić.
3
Po ugotowaniu kapusty odlać nadmiar wody.
4
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
5
Do kapusty łyżką cedzakową przełożyć boczek z cebulką i na wytopionym tłuszczu przesmażyć mąkę robiąc zasmażkę.
6
Zasmażkę dodać do kapusty, ewentualnie dosolić, dodać pieprz i ocet do smaku, dokładnie wymieszać i zagotować.