Młoda kapusta zasmażana
m7
pyszna zasmażana młoda kapustka
Wartości odżywcze na porcję
Energia
449
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pyszna zasmażana młoda kapustka
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
200 g boczek wędzony
1 szt. cebula
1 szt. kapusta biała
1 łyżka ocet
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kapustę poszatkować.
Zalać wodą i gotować prawie do miękkości, posolić.
Po ugotowaniu kapusty odlać nadmiar wody.
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Do kapusty łyżką cedzakową przełożyć boczek z cebulką i na wytopionym tłuszczu przesmażyć mąkę robiąc zasmażkę.
Zasmażkę dodać do kapusty, ewentualnie dosolić, dodać pieprz i ocet do smaku, dokładnie wymieszać i zagotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
449
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.