Młoda kapusta na masełku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Młoda kapusta na masełku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9299-1702058113793.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam ten smak, to prawdziwy smak wiosny:) przepis otrzymałam całkiem niedawno od koleżanki.
1
0 / 0
Uwielbiam ten smak, to prawdziwy smak wiosny:) przepis otrzymałam całkiem niedawno od koleżanki.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
2 łyżecz. sok z cytryny
0.50 kostka masło
1 szt. główka młodej kapusty
1 szt. marchew
1 szt. pęczek koperku
4 szt. ziarenko pieprzu
0.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kapustę myjemy, szatkujemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 5 minut. Odcedzamy.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Warzywa zalewamy szklanka wody, dodajemy połowę masła, przyprawy i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. Z pozostałego masła i mąki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.