1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
0.25 Szklanki
mleko
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
ocet
0.5 Kilograma
Botwina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście buraka myjemy i drobno kroimy.
  2. Zalewamy ok. 1l wody.
  3. Dodajemy pozostałe składniki oprócz octu i mleka.
  4. Gdy botwinka będzie miękka dodajemy ocet i gotujemy około 10 min.
  5. Po tym czasie wlewamy mleko i jeszcze chwilkę gotujemy.

Opis

Typowo wiosenna zupka.

Podobne przepisy

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!