Młoda botwinka
m7
Typowo wiosenna zupa, którą można podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
33
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Typowo wiosenna zupa, którą można podawać z ugotowanymi ziemniakami.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.25 szkl. mleko
5 szt. pieprz ziarnisty
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
2 łyżka ocet
0.50 kg botwina
Przygotowanie
Liście buraka umyć i drobno pokroić.
Zalać ok. 1l wody.
Dodać pozostałe składniki, oprócz octu i mleka.
Gdy botwinka będzie miękka, dodać ocet i gotować około 10 min.
Po tym czasie wlać mleko i jeszcze chwilkę pogotować.