1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
0.25 Szklanki
mleko
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
ocet
0.5 Kilograma
Botwina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście buraka myjemy i drobno kroimy.
  2. Zalewamy ok. 1l wody.
  3. Dodajemy pozostałe składniki oprócz octu i mleka.
  4. Gdy botwinka będzie miękka dodajemy ocet i gotujemy około 10 min.
  5. Po tym czasie wlewamy mleko i jeszcze chwilkę gotujemy.

Opis

Typowo wiosenna zupka.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!