1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
0.25 Szklanki
mleko
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
ocet
0.5 Kilograma
Botwina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście buraka myjemy i drobno kroimy.
  2. Zalewamy ok. 1l wody.
  3. Dodajemy pozostałe składniki oprócz octu i mleka.
  4. Gdy botwinka będzie miękka dodajemy ocet i gotujemy około 10 min.
  5. Po tym czasie wlewamy mleko i jeszcze chwilkę gotujemy.

Opis

Typowo wiosenna zupka.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min
Klasyczny chłodnik litewski

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!