Młoda botwinka

m7
Młoda botwinka

Średnia 0 / 0

Oceń!

Typowo wiosenna zupa, którą można podawać z ugotowanymi ziemniakami.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

0.25 szkl. mleko

5 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

2 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 łyżka ocet

0.50 kg botwina

Przygotowanie


Liście buraka umyć i drobno pokroić.

Zalać ok. 1l wody.

Dodać pozostałe składniki, oprócz octu i mleka.

Gdy botwinka będzie miękka, dodać ocet i gotować około 10 min.

Po tym czasie wlać mleko i jeszcze chwilkę pogotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

33

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły