Młoda botwinka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Młoda botwinka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1342-1702057568599.jpeg&w=3840&q=75)
Typowo wiosenna zupa, którą można podawać z ugotowanymi ziemniakami.
1
0 / 0
Typowo wiosenna zupa, którą można podawać z ugotowanymi ziemniakami.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.25 szkl. mleko
5 szt. pieprz ziarnisty
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
2 łyżka ocet
0.50 kg botwina
Przygotowanie
1
Liście buraka umyć i drobno pokroić.
2
Zalać ok. 1l wody.
3
Dodać pozostałe składniki, oprócz octu i mleka.
4
Gdy botwinka będzie miękka, dodać ocet i gotować około 10 min.
5
Po tym czasie wlać mleko i jeszcze chwilkę pogotować.